Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Daniel P.

23. 11. 2011 9:22
nesmyslný žvást

Jsem řidič i chodec, a protože auto považuju za dopravní prostředek a ne za prodloužení penisu, nemám skutečně problém před přechodem zpomalit a chodce pustit. Naopak mi vadí chodci, kteří jsou vynervovaní z počínání různých arogantních hovad, co "prostě jedou". Takový chodec pak čeká, dokud úplně nezastavím, než přejde. Zatímco kdyby šel rovnou, stačilo by jen zpomalit.

2 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

22. 11. 2011 0:52
pokud znáte předpisy tak víte

že žádná absolutní přednost chodce neexistuje. Je to napsáno poměrně rozumně. Těm co předpisy neznají změna stejně nepomůže neb nebudou znát ani tu. Možná by stačilo pokud byste se rozhodl stát ohleduplným řidičem. Já jsem to udělal a i když najezdím dort, tak nemám problém s chodci na přechodech téměř vůbec :-)

1 0
možnosti
K

kiwiisek

25. 11. 2011 16:38
Re: pokud znáte předpisy tak víte

R^

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

21. 11. 2011 10:15
Klidně, ať se přednost zruší

nikdy jsem neměla problém s přecházením předtím, než byla zavedena "absolutní přednost chodců". Naposledy mi jeden řidič zastavil a druhý za ním ho chtěl objet v levém pruhu (určeném na odbočování doleva), protože si asi myslel, že auto jen tak zastavilo uprostřed cesty.

0 0
možnosti
D

desmodromVI@seznam.cz

20. 11. 2011 9:33
Nechal bych to na chodcích.

Ti chytřejší při přecházení používají hlavu a nejsou problémy. Ti ostatní budou mít vyšší mortalitu a evoluce to časem usadí.

0 0
možnosti
JR

janulator

21. 11. 2011 0:30
Re: Nechal bych to na chodcích.

Ale kvůli těm, kteří hlavu nepoužívají a chovají se jako tupci, kterým se nic stát nemůže (když přece mají absolutní přednost před auty) bude trestáno ještě mnoho řidičů, kteří správně neodhadli, zda dámy na chodníku jen tak plkají nebo se chystají přejít bez jakéhokoliv rozhlédnutí, popřípadě jestli skotačící dítě na kraji chodníku u přechodu je pod dozorem rodiče či nikoliv, zda tedy hodlá vběhnout na přechod bez varování nebo si jen tak hraje

0 0
možnosti
D

dobro

20. 11. 2011 9:32
Zrušme silnice

Jezdit autem po rovné ploše je proti lidské přirozenosti a otupuje lidskou ostražitost. Ono je sice zákonou poviností správce komunikace udržovat silnici ve sjízdném stavu. Ale spoléhat na to už stálo hodně lidí život. Někteří řidiči se domnívají se, že je-li něco napsáno v zákoně, fyzika se tomu podřídí. A když vjedete do děr, na náledí, sněhový jazyk nebo nezpevněnou krajnici u svahu či příkopu, je na přemýšlení pozdě. Jste dokonalý politik. Dostal jste hloupý nápad, který by se vám egoisticky v danou chvíli líbil (asi při čekání u přechodu) a od té doby hledáte jen hloupé, demagogické a manipulativní argumenty pro jeho prosazení.

4 0
možnosti
P

Pundit

20. 11. 2011 7:37
"Jsem pravicově smýšlející občan"

pardon, pane kolego, ale po tomhle jsem to přestal číst... Možná by to chtělo méně ideologie a více elementárního zdravého rozumu.

1 0
možnosti
G

Gotrong

21. 11. 2011 17:21
Re:

Máte děti? Zamyslel jste se někdy jestli se to dítě rozhlíží než přejde silnici nebo do ní prostě vejde "protože má přednost"? Zkuste někdy přemýšlet o obou stranách mince než budete jednu bezhlavě kritizovat...

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

20. 11. 2011 0:56
Mno

Chodci mají sice přednost na přechodě, ale mít přednost stejně ukládá povinnost __neohrozit__ ostatní účastníky provozu... čili nerušit, ale vysvětlovat a vysvětlovat.

0 0
možnosti
M-B-B

motýl - bombardér - bloger

20. 11. 2011 0:31
zrušme

zbraně, zachráníme životy. mám takových debilních návrhů napsat víc? ale prosím: zrušme cigarety, zachráníme životy. zrušme alkohol, zachráníme životy a v neposlední řadě zrušme auta, zachráníme životy. to jsou všechno věci, které ovládá člověk. že někdo neumí ovládat auto, není to problém auta, ani chodce. když má chodec přednost, proč to nerespektuji? protože jsem idiot. svítá? :-)

8 0
možnosti
PS

roy_batty

20. 11. 2011 0:38
Re: zrušme

R^

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

19. 11. 2011 23:57
prosta vec

po roce 2000 pocet mrtvych chodcu jasne klesa (pocet zraneni v porovnani s obdobim predchozi formulace zakona je take jasne nizsi)

a tady neni nutno rozebirat uz proc kdy a z ci viny. proste to funguje

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

19. 11. 2011 22:56
Všichni si zákon špatně vykládáte

"proto se musí řidič takového vozidla přibližovat k přechodu pro chodce takovou rychlostí, aby mohl zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, a pokud je to nutné, je povinen před přechodem pro chodce zastavit vozidlo."

Takže abych Vám to objasnil. Pokud je řidič 100 metrů od přechodu, zastaví v pohodě z 50kph, když je 30 metrů od přechodu, zaství v pohodě z 20 kph, když je metr od přechodu, zastaví ze 2 kph.

Ze zákona jasně plyne, že řidič MUSÍ před každým přechodem pro chodce zabrzdit, bez ohledu na jeho používanost, neboť limitní počet prostě mluví jasně.

Samozřejmě, že chodec nesmí vstoupit na přechod bezprostředně před řidičem, ale to nijak nesnižuje řidičovu povinnost přibližovat se tak rychle, aby mohl zastavit. Kdo nezabrzdí před každým přechodem dopouští se přestupku.

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

19. 11. 2011 23:23
Re: Všichni si zákon špatně vykládáte

pozor zakon ma i ducha nejen literu

samozrejme ze nikdo nemusi jet pred prechodem rychlosti dva km na hodinu protoze uz splnuje ono pred prechodem kde by mel pripadne stat, pokud do te doby se nic nedeje muze klidne jet dal. jde o fazi priblizovani, ktera ma byt na tolik pomala aby byl schopen zastavit. pokud by zakon ridici dodrzovali tak zmizi smrtelne nehody a hlavne ridicum nikdo nevskoci pod kola (pomalu jedouci ridic nebude prekvapen tak jako ten kdo na zakony kasle, tomu porad nekdo skace pod kola)

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik