Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wesloun

18. 5. 2012 13:58
Samozřejmě

že zemědělci nebudou lobovat za nás ostatní (jelikož jsme jim u zadele) ale za svůj účet. Oni konečně pěstují řepku, kterou jim také dotujeme z daní, týrají zvířata ve velkochovech, takže se to potom stejně nedá jíst. Navíc jich je pár desítek tisíc, takže je to něco jako Gay Pride. Divadlo  pro tupé.

Konkurovat? Nechápu proč někdo argumentuje konkurencí. Zemědělci se mají starat o krajinu a řešit potravinovou soběstačnost. K ani jedné z těch věcí není konkurence třeba.

0 0
možnosti
PV

pavsson

18. 5. 2012 13:56
Lobby

Zemědělská lobby je nejsilnější lobby v celé EU. S nadsázkou se dá říct, že celá EU je v současnosti hlavně otázka zemědělství a to ji také spolehlivě drží pohromadě. Chvíli jsem včera poslouchal Babiše a Velebu u Jílkové  (naštěstí byl hokej, takže opravdu jen asi 10 min) a musím říct, že ani totálně zhulenej J.X. Doležal nebyl ubožejší. Tolik sprostoty a arogance bych očekával od odborových předáků a ne od jednoho z nejbohatších a nejvlivnějších lidí této země. Doufám jen, že to pochopí také jeho potenciální voliči. Babiši, jen doufám, že Rath se rozmluví a ta voda se vaří i na tebe.

2 0
možnosti
Z

zbyna123

18. 5. 2012 13:40
potraviny

Ti  nám dělají potraviny. Tak si jich nevšímejme. Nechejme to bez odezvy a dožijeme se toho že tu krávy nebudou žádný, vepřového jsme schopní dnes vyrobit 40% naší spotřeby. A proč? Protože stávkují jen zemědělci. Kolik bude tady stát kilo vepřového až nebudeme dělat žádný?? Jen zabedněnec si může myslet, že bude za stejnou cenu jako doteď. Kolik bude stát hovězí a mléko až se na něj zemědělci vykašlou a budou dělat jen rostlinnou výrobu? Podívejte se dnes na pole co tam kvete. Kolik je tam vojtěžky, kukuřice, jetele, pícnin vůbec?? Kvete to žlutě, viďte?? Kde se podíváte samá žlutá. Buď půjdeme všichni se zemědělci a pak to bude mít nějakou váhu a nebo budeme do budoucna tahat více peněz za potraviny. Důkazem ať je náš zlikvidovaný zelinářský průmysl. Běžte si dnes koupit papriku za 8 korun. Za tuto cenu totiž naši zelináři papriku prodávali. Dnes dáme s úsměvem korun 40 a jsme rádi že máme papriku ze španělska, která dozrávala na kamionu a chutná po kedlubně.

0 0
možnosti
PV

pavsson

18. 5. 2012 14:06
Re: potraviny

Potraviny a zemědělství ničí a devastují dotace a nejrůznější byrokratická nařízení. Jediná smysluplná dotace je údržba krajiny, vše ostatní pokřivuje trh. Řepka by se bez dotací a zákonu o MEŘO nikdy v takovém rozsahu nepěstovala, stejně jako FVE by se nemohly stavět na zemědělské půdě a zdražovat energii o desítky procent. Proč bych měl tedy bojovat za výjimku ze spotřební daně pro zemědělce? Aby mohli někteří dál provozovat svůj černý byznys s levnou naftou? Osobně nevidím nic špatného na tom, že kupuji maďarskou nebo slovenskou zeleninu, nebo německé maso. Proto snad v té unii jsme...

1 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

18. 5. 2012 12:21
Demagogie

Pane Špoljariči, jste úplně stejný demagog jako předseda vaší strany, kterého jsem včera viděl v pořadu paní Jílkové. Zemědělci totiž nebojují o výhodu vůči ostatním občanům této republiky, jak se tu snažíte podsouvat, ale bojují především o to, aby se aspoň v něčem srovnávaly podmínky vůči zemědělcům v jiných státech Evropské unie - dobře, usilujte o zrušení zelené nafty, ale aby to bylo férové, tak byste musel dosáhnout toho, že buďto:

a) zajistíte zrušení zelené nafty na úrovni Evropské unie, anebo

b) zajistíte vystoupení ČR z EU a na základě nerovnosti dotací na našem území a v EU zavedete přiměřená dovozní cla na potraviny.

Cokoliv jiného bude vůči našim zemědělcům nefér a podobné řeči jsou pouze demagogicko-populistické plácání člověka, který si nevidí dál než na špičku nosu.Rv

6 0
možnosti
MH

other_side

18. 5. 2012 14:15
Re: Demagogie

Ano souhlas o tom to přesně je.

0 0
možnosti
JJ

jita

18. 5. 2012 11:32
blokáda

Jsou místa, kde blokovat nemusí - to zvládnou řidiči sami..

0 0
možnosti
C

celim

18. 5. 2012 11:27
Víte co je zajímavé?!

Protesty hodlají dělat jen organizace sdružující farmáře! Organizace sdružující sedláky se protestů nezúčastňuje. Holt na jezedáky to má asi větší dopad než na sedláky!

0 0
možnosti
I

ika

18. 5. 2012 12:57
Re: Víte co je zajímavé?!

Jaký je rozdíl mezi farmářem a sedlákem?

2 0
možnosti
TS

Fantomazz

18. 5. 2012 8:12
meh

hnojaři se vyřvou, zamanifestujou a pak bude zas klídek. Nechte je bejt, každej má nárok na nějakou tu veselici ne? Co furt na někoho posílat policajty...

1 0
možnosti
Y

yanoshick

18. 5. 2012 10:59
Re: meh

Zrovna v tu dobu pojedu autem. Ne do vedlejší vesnice, ale z Břeclavy do Jihlavy. Pro problémy se svou páteří a kvalitou českých dálnic po dálnici nemohu. A jenom proto pojedu tu trasu o několik hodin déle, že někdo protestuje proti vládě  a omezuje občany?

Každou hodinu si musím vystoupit a projít se, aby se mi páteř nezhoršila. Když pojedu o tři hopdiny déle, budu na tom se zády o dost hůře. Mohu potom žalovat traktoristy kromě jiného i o ušlý zisk nebo náhradu škody? A co zbytečně vynaložené výdaje na mou zdravotní péči?

 

Ještě vám přijde tento protest jako sranda?

8 0
možnosti
PH

petrph

18. 5. 2012 8:09
ono je to asi jedno

Jestli se ti zemědělci sejdou před ministerstvem a budou tam blokovat vstup (nebo to tak někdo nahlásí), tak policie proti nim může zasáhnout stejně tvrdě jako na té silnici...

0 0
možnosti
JN

crupier

18. 5. 2012 7:55
Zemědělci nechtějí nižší daně pro všechny,

oni chtějí výhody pro sebe, z těch spotřebních daní, co platíme všichni se jim platí ty dotace. Snížením daní a zrušením dotací by si nepomohli. A policajti s tím bohužel asi nic nenadělají, oni se nechystají silnice úplně zastavit, jen vyjedou s větším množství traktorů, ty jezdí pomalu, takže se budou za nima dělat kolony. Ale vyjet na silnici s traktorem, to nikomu nemůžete zakázat (samozřejmě krom dálnic apod., ale tam ani jet nechtějí).

0 0
možnosti
Y

yanoshick

18. 5. 2012 11:02
Re: Zemědělci nechtějí nižší daně pro všechny,

Zato skontrolovat technický stav, platnost STK a EK, tečoucí olej, správné huštění pneu nebo doklady, to mohou, že?  A u toho ty traktory musí stát.

Takže žádný rozhánění protestů, jen si bude policie plnit důsledné své povinosti. A v rámci možnosti přikázat jízdu je vykáže na polní cesty...

10 0
možnosti
JK

kotja

18. 5. 2012 7:22
Pravda

Co si od toho slibují? Já se maximálně můžu chytnout za nos a příště volit někoho, kdo SLÍBÍ, že jim daň vrátí. Jestli vyhraje volby a slib splní to už není v mojí moci.

0 0
možnosti
MR

mrosol

18. 5. 2012 9:52
Re: Pravda

Né tak docela. Chování slibovačů po volbách se dá částečně předvídat. Kupříkladu uskupení osob, které při poslední 4 volbách dělalo pravý opak svých slibů - zřejmě se tak bude chovat i po páté. Uskupení, keré se ještě nemělo příležitost prokázat své chování, může dopadnout tak i tak. Tedy rozhodujete mezi cca 90% zklamou vs. 50% zklamou, to je "možnost ovlivnění"!

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik