Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ccecil

18. 3. 2012 19:35
Je pravda, že by jich opravdu němělo být tolik

málokdy tam někdo stojí. Vyhrazené místo ano, ale nediktovat na 20 míst jedno. To je pak nesmysl.

2 0
možnosti
S

sedici

18. 3. 2012 19:54
Re: Je pravda, že by jich opravdu němělo být tolik

Ja bych diktoval. Ale tak nejak rozumne. Je kravina mit u atletickeho stadionu kazde dvacate stani o metr sirsi, kdyz tam vidi vozmena jednou za deset let.

Ale u Ostravske fakultky, kam zajizdeji vozmeni z cele Moravy ty o metr sirsi mista smysl maji.

1 0
možnosti
AP

AlesPresler

18. 3. 2012 19:19
Jak jsem zjistil,

že blog zapleveluje další ze Svobodných, přestal jsem číst. Neměl by se tenhle blog přejmenovat na blog Strany svobodných občanů, či jak si vlastně říkají?

2 0
možnosti
K

kOBLICH

18. 3. 2012 19:32
Re: Jak jsem zjistil,

Ale zaplevelit diskusi vám zatěžko nepřišlo... Prostě jen plivnout a utéct!

1 0
možnosti
V

VN63

18. 3. 2012 19:18
Nemáte pravdu,

dle Vás VIP parkovací kartičky se vydávaly cca 18 let nazpět, to tedy šlo, posudkáři alespoň někteří, nebyli tak přísní. nyní to opravdu již neprojde (no možná malé vyjímky) ale to nestojí za řeč

0 0
možnosti
R

Roman37b

18. 3. 2012 19:16
Ti Svobodní tedy mají starosti...

A s tímhle chceš oslovit voliče? Proboha které? Invalidní spoluobčané jsou spíše sociálně slabší a není v zájmu prakticky žádného obchodního centra aby jim tam "blokovali" místo. On totiž vozíčkář nakupuje spíš míň, především základní potraviny a tak se nevyplatí. To přirozeně ví i "stát", proto se těmto občanům snaží jejich úděl usnadnit.

0 0
možnosti
K

kytt3

18. 3. 2012 19:24
Re: Ti Svobodní tedy mají starosti...

aha, takže když si chce ZTP koupit televizi nebo mikrovlnku, počítač nebo pračku, DVD přehrávač apod., tak je podezřelej? Podle mne si ZTP kupuje to, na co má - a ano, mnohdy jsou to jen ty základní věci, ale stále spadá do stejné cílové skupiny pro prodejce, protože mu jinak nic nebrání si třeba tu televizi koupit. Jen na ni holt musí šetřit, když má z čeho.

1 0
možnosti

rezjir rezjir

18. 3. 2012 19:10
Všechno bych chápal

ale to ilustrační foto se k tomu článku nehodí, to přece není vámi diskutovaný případ. Pokud tam jsou přímo značky, tedy daná  parkovací místa jsou vyhrazena konkrétním majitelům, tak se tyto případy do toho limitu nezapočítavají, daný úřad na základě žádosti není ve vydávání povolení ničím omezen. Naopak musí zřídit další parkovací místa pro invalidy, kteří třeba k těm dotyčným přijedou na návštěvu.

0 0
možnosti
IH

tantemici

19. 3. 2012 10:34
Re: Všechno bych chápal

No, to je právě ten problém - že se tato místa vyhrazená přímo na SPZ nezapočítavají do normou stanovených počtů park. míst pro invalidy. Máme před domem 3x vyhrazené stání na SPZ handicap + 3x handicap běžný. Na těch prvých třech stojí jejich "majitelé" sem tam na hodinku na dvě, když si přijedou před dům ze svých garáží, jež mají v okruhu cca 200-500m, na těch dalších stávají 2 starší pánové, nijak viditelně handicapovaní, třetí bylo za poslední 4 roky obsazeno naprosto minimálně. 

Takže se nedivte, že to lidi štve - narvaná parkoviště, vy místo nenajdete, ale stabilně zde existují - za velké peníze zafinancovaná, ale vlastně nevyužívaná 1-4 volná místa. Totéž v centru města. tam sice není tolik míst přímo na SPZ handicap, ale těch "vyhrazených" je zde v okruhu cca 150m kolem místa, kde pracuji, minimálně 24! Z 80% prázdných... A radnice stále řeší problém s nedostatkem park. míst a není kam je dát!

0 0
možnosti
K

kytt3

18. 3. 2012 19:08
tady si někdo

hraje na Pánaboha a rozhoduje o tom, který ZTP smí či nesmí courat po obchodě a jak dlouho. ;-D Co takhle to nechat na těch postižených, ať se sami rozhodnou? Ano, prakticky nevidomému to třeba trvá hodinu, než si ten obchod projde. Musí si tam buď dojít sám, nebo si tam poslat placenou asistenci. Snad byste ho nehonil po obchodě jak nadmutou kozu, hlavně ať už vypadne? ;-D Takže nechápu, proč by doba strávená v obchodě měla nějak ovlivňovat to, kde ten postižený zaparkuje. To je to nejmenší, co se ohledně postižených dá vyřešit. Spíš bych to otočila: co má co zdravý pracující člověk courat dvě hodiny po obchoďáku? A proč by měly být spešl obchody pro seniory, matky s dětmi a postižené? Proč se postižený musí táhnout x km navíc jen proto, že někde nezaparkuje? Kde vezme na benzin navíc?

1 0
možnosti
K

kytt3

18. 3. 2012 19:09
Re: tady si někdo

prostě - proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? ;-D

0 0
možnosti
S

sedici

18. 3. 2012 18:58
Chapu

ze Vas to s**e. Me ty protekcni piktogramy za oknem s**ou taky. Na druhou stranu Ja ze sveho prijmu odvadim dane stejne jako Vy. Takze logicky predpokladam, ze budu moct zaparkovat a vylezt z auta stejne jako Vy.

1 0
možnosti
K

kytt3

18. 3. 2012 19:20
Re: Chapu

vidíš, a to mě nese*e nic. Možná proto, že když si všimnu takového piktogramu za oknem, blikne mi, že by poblíž mohl být člověk, který by třebas i mohl potřebovat nějakou mou pomoc apod. Nevnucuji se, ale je dobré, když o tom vím. Přece jen se taky sama hůř orientuju, tak bych nerada nějakého toho vozmena nebo slepce sejmula nákupním vozíkem. Tenhle přístup, co tu autor nabízí, je ovšem s odpuštěním na zvracení: raději vytvoříme místa, kam se ten postiženej vůbec nedostane, abychom nebyli nuceni se s ním setkat a chovat se k němu slušně, zkrátka jako k člověku. Raději je budeme segregovat do shopů pro invalidy, panoptikum mrzáků... protože oni jsou prý "jiná cílová skupina" (fakt? On ZTP nevaří a nepere si prádlo jako zdravý?). Dokonce by tam nějaký soukromý dopravce mohl zavést bezbariérový autobus (už ho vidím, jak svou obživu svěřuje do rukou postiženým s omezenými financemi...).

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik