Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Kdyby to byl "uprchlý zločinec", bylo by to přiznání systému, že selhal. Navíc "uprchlý podnikatel", a ještě k tomu "kontroverzní", to je rajská hudba pro Obyčejného člověka. Obyčejný člověk totiž nikdy podnikatelem nebude, tudíž nemůže být ani uprchlý, ani kontroverzní, mezi Obyčejným člověkem a Krejčíři existuje jasná, naprosto ostrá a nepřekročitelná hranice, která odděluje Dobro o Zla.

Jakmile se někdo stane podnikatelem, tuto hranici nenávratně překročí, Zlo, které ho obklopí, ho navěky pohltí a vyprodukuje z něj daňového únikáře, bezohledného vykořisťovatele, který si jezdí po dovolených luxusními auty za mozoly pracujících Obyčejných lidí.

Obyčejný člověk - nepodnikatel naproti tomu, obklopen Dobrem, dýchá Dobro, koná Dobro, ať se to komukoliv líbí nebo ne. Zárukou tohoto konání je ona zřetelná a pevná hranice jménem "podnikatel".

Pojem "zločinec" tuto hranici boří, přesahuje do Říše Dobra a tím ji ohrožuje. Protože "zločinec" může nést i rysy Obyčejného člověka, což tohoto děsí a popuzuje.

Proto je i Krejčíř "uprchlý podnikatel", neboť to slůvko "podnikatel" vyhání ho jednou provždy do Hájemství Zla, za čáru Obyčejnosti, která jediná je zárukou Dobroty a Lidství.

Však také proto nemůže být žádný podnikatel Slušný...

2 1
možnosti
JL

A proč by nemohl být podnikatel slušný? Snad proto, že pan Vitha nepodniká?

0 1
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik