Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

V podstatě jediný argument, který je validní, je ten, že by taková půjčovna neměla být financována daňovými poplatníky.

Potom však logicky přichází otázka, proč by měly být silnice financovány z daní občanů (byť řidiči tankující řádně zdaněné palivo v ČR platí daně vyšší, než cyklisti) a ne zprivatizovány a výkonově zpoplatněny?

Všechny ostatní argumenty jsou více než pochybné nebo přímo hloupé. Například absence dotované MHD by zvýšila prostorově náročnější způsoby dopravy. (Samozřejmě, až budou soukromé a nedotované silnice, může být i soukromá a nedotovaná MHD.)

"Je věcí každého z nás, jak se staví ke svému zdraví."

Dokud existuje veřejné zdravotní pojištění, tento argument neplatí ani částečně.

"Osobně považuji za zlepšení životních podmínek ve měste situaci, že si mohu někam dojet autem." Výsledky voleb ukazují (pokud tedy pan Špoljarič nechce tvrdit, že strany v zastupitelstvu jednají v rozporu se svým programem), že jeho názor je menšinový. S tím se musí smířit, případně se snažit danou věc změnit petrolheadskou osvětou. (Co si budeme povídat, Auto*Mat mu nahrává na smeč, přesto jsem na okrajích "okupovaného" nábřeží neviděl petrolhead-aktivisty rozdávající letáky o OSBIDu atd.)

0 0
možnosti
Foto

L52u31b97o13š 26Z86á12l83o89m

17. 10. 2013 15:00

Několik lidí by si chtělo půjčovat kola. Vědí, že se to týká jen asi tří stovek zájemců. Vědí, že kdyby začali provozovat půjčovnu komerčně, tak umřou hlady. Co je snazšího než požadovat svůj koníček zaplatit z peněz města? A poukazovat přitom na automobilovou dopravu, která prý má nespravedlivě vyšší podporu - třebaže autem jezdí Prahou denně asi bžilion lidí :-) 

A stejní lidé pak jdou, a nadávají na korupci ;-D Tomu se říká chucpe, ne?

1 0
možnosti
Foto

Nojo. Auto*mat s tím olomouckým kazisvětem se snaží v Praze zavést další socialistický vydobytek. Samo by se to neuživilo, tak to budeme (my!) dotovat. Dalším krokem bude povinné půjčování kol přes Opencard. Ta se taky neuživí.

1 0
možnosti
RJ

Když někdo tvrdí, že je zdravé jezdit po Praze na kole, vždy si vzpomenu na story, kterou vyprávěla jedna známá. Její kolega jezdil do práce na kole a ostatní se na něj dívali ze zadního okna autobusu jak zdravě šlape. Už dávno umřel - na rakovinu.

0 0
možnosti
MK

Nač ty cavyky? Proč se rovnou nevrátit k právu silnějšího?

0 0
možnosti
JK

Vždyť k tomu komunální politika v současnosti směřuje. Komunální politiky nezajímá názor lidí. Právem silnějšího prosazují nesmysly, které jsou zájmem pár marginálních uskupení, jako je auto*mat či Oživení, a které vůbec nezohledňují zájmy občanů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik