Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No nevím, byrokracie je sice hrozná - ale na druhou stranu si nemyslím, že si každý může stavět kde chce co chce. V užším pohledu, nevidím výhodu v tom, že si lidé ze snahy ušetřit postaví domy u vody a stát pak za peníze nás všech bude tyto jedince zachraňovat z jejich zaplavených nemovitostí (náhrady škody jsou opravdu věcí pojišťoven, nicméně jde tu i o životy) a později rovněž i bránit jejich majetek před rabováním. Můžete říci, že nemusí, ale to už popírá samotnou myšlenku státu jako takového. V širším pohledu pak nejsem přesvědčen, že bych kvitoval kdyby si na sousedním pozemku postavil soused mrakodrap, nebo prasečák. Máme tu již od středověku nějaké plánování a jsem rád, že to tak je - nehledě na to, že jsem jako miliony dalších zaplatil hříšné peníze za pozemek označen jako stavební, pokud by si každý koupil louku za dvacet pět padesát a zahájil stavbu čehosi na můří nožce, tak bych při průchodu krajinou nenarážel do plotů na každé loučce jen já, ale i zvěř tu s námi žijící, zemědělci by orali kolem pětihektarových zahrad a z lesů by byli oplocené planiny. No mohl bych si sice koupit v CHKO Beskydy horskou louku a postavit bez ptaní vilu jako hrad a stálo by mne to polovinu toho co domek ve vsi, ale nemyslím, že bych se chtěl na takové hory pak dívat.

1 0
možnosti
Foto

Mýlíte se pane. Lidé si za zdaněné peníze koupí podle své vůle a možností pozemek. Na něm si za zdaněné peníze postaví dům pouze na základě souhlasu sousedů, že jim ta stavba nevadí, neomezuje jejich práva. Stát do toho podle selského rozumu nemá co kafrat. I kdyby si člověk postavil dům střechou dolů.

Plácáte, že od středověku tu máme nějaké plánování. Čtěte nejprve historii, než napíšete podobný nesmysl.

1 1
možnosti

No ať si staví, když jim nevadí si pak v obýváku zaplavat...... ale existuje nějaký územní plán, abychom to tady neměli tak hnusné, jako třeba v USA. Ne, že by to teda tady byl nějaký pozitivní výkřik. 

A odvolat mě s baráku, aby mi ho za zádama někdo zboural  a postavil podle sebe lepší, tak to si koleduje o pomníček.

1 0
možnosti

Píšete, že každý má právo na svém pozemku stavět, co chce. Nemyslím si to. Od nepaměti existuje územní plán. Dokonce již za Karla IV. byl popraven jeden architekt popraven za to, že postavil dům v rozporu s tímto plánem. A pak existuje jakési odvětví - říká se mu urbanismus. A Vy musíte zodpovědně posoudit, jestli se ten Váš záměr hodí do nějakého prostředí. Když si Váš soused koupí pozemek a na něm postaví mrakodrap, přitom v širokém okolí jsou jenom parové rodinné domky, tak Vám to možná bude jedno, ale bude to tam jako pěst na oko.

1 0
možnosti

J63a66n 84N17o50v76á11k

10. 6. 2013 10:35

Jenomže stát je povinen toho hňupa potom, až přijde povodeň, zachraňovat. A pokud jsem si všiml, tak se dnes v ČR dá klidně postavit barák v záplavovém území. Jeden jsem nedávno viděl, protože vyhrál nějakou architektonickou cenu.

A k těm povolením. Pozemek sice může být váš, ale i tak stavbou ovlivňujete okolí. Jak by se vám třeba líbilo, kdyby se váš soused rozhodl, že si na JEHO pozemku udělá skládku odpadu nebo prasečák nebo permanentní CzechTek. Takových bezohledných lidí je bohužel moc, to kvůli nim celá ta šaškárna s povolováním staveb vznikla.

1 0
možnosti

Ne, mýlíte se.

Vzniklo to (stavební regulace) z důvodů fortifikačních.

Šlo o to, aby nikdo nenarušoval hradby a vodní zdroje uvnitř hradeb a aby se stavělo tak, aby obrana středověkého města byla efektivní a snáze organizovaná.

0 0
možnosti

Stat ale ma povinnost informovat kde se stavet nema, z jakychkoliv pricin. Pokud prese vsechno nekdo ten pozemek koupi, postavi barak, jeho vec, jenze v tom pripade nema narok na zadnou pomoc. A pojistovna pokud takovou stavbu pojisti, zaplatit musi, ale ja bych ty pracovniky pojistovny vyrazil.

2 1
možnosti

Však se nebojte, pojišťovny to vyřeší.

A lépe a efektivněji a rychleji než státní byrokratický aparát.

2 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik