Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aby tahle pseudoaféra jen tak nevyšuměla, poznejte skutečnou pravdu: http://www.ceskyfarmarskytrh.cz/prohlaseni-ceskeho-farmarskeho-trhu/

0 0
možnosti

KarmaR^ Jako bývalý dloholetý hnojař bych chtěla některým idealistům zdělit, že se veterinární kontrola netýká každého zabitého kusu. Kontroluje se hlavně kusy, které vykazují změny. Za bolševiků byly kontroly častější, navíc fungovaly nucené výseky, kde šlo maso z nucených porážek. Tohle EU zrušila a nevěřím, že v dnešní materiálně době, jdou nemocné kusy do kafilérky. Do kafilérky jdou pouze uhynulé kusy. Za takto "uklizené" zvíře chovatel platí, proto je pro něj důležité se zbavit nemocných zvířat včas, na jatky....Ekonomika dnes nutí chovatele vytěžit z prasat maximum, prasnice je dnes jen živočišný stroj na výrobu selat. Musí porodit za rok až 3x a více selat než její divoká předchůdkyně, vyrobit tím pádem více mléka než činila průměrná dojivost na krávu v roce 1989. Jinak by selata pošla hladem (musí se o ně chovatelé starat jako o děti). Dnešní prasata mají daleko nižší vrstvu tuku než jejich předchůdci před 20 lety a představte si, že těm čuníkům je dnes v zimě zima a pokud je jim zima, špatně rostou, trpí nemocemi (respirační nemoci jsou časté) . A do toho ještě ta unijní nařízení jak se mají chovat slepice či prasnice. Natom není nic špatného, ale měla by platit pro všechny stejně a bohužel neplatí, hlavně v oblastech mohutně podporovaných dotacemi (tihle zemědělci přece musí mít vyšší životní úroveň než ti na východě)Rv

To samé je i v chovech mléčných krav, jedna holštýnka v dnešní době nadojí za rok tolik mléka, jako za bolševiků 3 dojnice.

A tak bychom mohli pokračovat do aleluje...A dřisty o neškodnosti masa s papírem jsou hovadina. Býčci jsou odchovávaní s matkami na pastvinách a pokud jsou na těch pastvinách několik sezón po sobě, jsou promořeni parazity a je nutné je odčervovat. To stojí další finance. Býk je pak vykrmen ve stáji a jde na jatky.

2 0
možnosti

Už dnes se dováží králičí maso z Činy a já bych nerada kupovala i trvanlivé mléko dovezené z Číny či odněkud jinud. Ta debilní státní mašinérie jen vyrábí další a další nezaměstnané;-ORv Kde jsou časy, když bylo běžné maso z jehňat v masnách, teď se zase dováží Rv a je neskutečně drahé....

2 0
možnosti

Já jsem vyrostl na domácím vepřovém, skopovém,  vajíčkách, mlíku, králičím, drůbežím, brambory a zeleninu jsme hnojili hnojem od krav, taky domácím. Všechno bez jakéhokoliv papíru, pouze krupóny z prasat jsme odevzdávali, bo se to muselo.

Nepřipadám si nikterak zuboženě, ohroženě, natož nemocně. Parazit by se mi hodil, nějaké to kilo bych klidně shodil.

Státní dozor neodsuzuju, ale pro mě nic konkrétního neudělal.

5 1
možnosti

R^ přesně tak. A divím se, že jsou oblasti kde se nedá občas dýchat a stát nedělá NIC. Bez dýchání nelze žít, to stát evidentně nezajímáRv.

0 0
možnosti

V kapitalismu se nedá věřit výrobcům ani prodejcům a kontroly jsou proto na místě.

0 4
možnosti
Foto

Nechte lidi, ať si sami rozhodují, zda to koupí s papírem nebo bez papíru.

5 0
možnosti

Všímám si, jak poslední dobou jdou státní ouřadové víc a víc na ruku různým řetězcům a velkým nadnárodním podnikům. Už dávno nejde o kvalitu, nýbrž o vyjednávací pozici. A takový Babiš má lobbing nepoměrně účinnější, než Franta Novák z Horní Dolní, který chová pár desítek krav a prasat. To se ukázalo nejlépe okolo přimíchávání biosložky do nafty, z čehož má Babiš neskutečný vejvar.

Tvrdit, že stát je tu pro dobro občanů, může dnes už jen neinformovaný člověk. Stát je tu pro pár pasáků, kteří pasou politiky a úředníky.

9 0
možnosti

stat se roztahuje az moc, ale vas postoj jde zas do opacneho extremu.

1 1
možnosti

P32a28v16e90l 96N17o86v67á72k

11. 5. 2013 19:47

uroven byrokracie sice atakuje rekordy, ale autor by nemel podlehat rozsirene iluzi o ukazkove kvalite vyrobku prodavanych na trzich. domaci vyroba negarantuje kvalitu a cenove ty vyrobky casto nejsou jinde, nez v supermarketech, takze o kvalite lze s uspechem pochybovat. jinak treba vejcim “s papirem“ bych veril o dost vic, nez tem “od babicky“.

0 6
možnosti

Naše paná domácí nám prodává vejce bez papíru a jsou výrazně lepší, než ty vejce v krámu. Jednak vidím, co slepice dlabou, druhak vím, že se slepice mají dobře (celý den jsou na zahradě), třeťak vím, že jsou kvalitnější, než vejce s kódem nula, které jsou dvakrát dražší.

Ale jsem rád, že existují takoví počestní ovčánci, kteří sice dlabou vejce od slepic, dopovaných hormony a barvivy a zavřené v klecích, hlavně že mají "papír". Jste solí této země... v očích. ;-D

6 0
možnosti

J96a18n 70P95a84v32e92l

11. 5. 2013 12:50

Vím o problému houby, ale musím s vyjádřit a ukázat že jsem správný pravičák. Zatraceně hloupé.

Konkrétně kontroly masa se děljí z různých důvodů a jeden z nich jsou třeba onemocnění. Stejně jako u očkování, díky kterému jsme prakticky vymítili některé nemoce, kontroly masa prakticky zlikvidovali parazity a zabraňují aby se i jinak nemocné zvíře dostalo na talíře. Upřímně řečeno, nepamatuji si jak to je u kuřat, ale u větších kusů jsou u každého provedeny jasně dané úkony aby se případné nemoc/parazit objevila a dané maso se zlikvidovalo. Stejně jako u očkování platí, čím méně plošné, tím větší ohrožení pro všechny.

Další věcí je, že papír sice není zárukou, ale minimalizuje možnost nehumáního porážení zvířat. Lidi jsou prasata a asi byste se divil co by dokázali kdyby nad sebou neměli bič.

Možná mi ještě něco uniklo proč mít onen papír, nicméně jako jako bývalý student hnojárny Vám bohužel nemůžu říct co si o Vás myslím, protože by mi to tu bylo smazáno. Jen bych Vás chtěl požádat, abyste z nás pravičáků nedělal hlupáky. Svobodné podnikání je o úplně něčem jiném než o kontrolách kvality zboží.

5 13
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
Foto

Já to viděl taky a souhlasím s vámi. Přijde mě, že je to příprava na budoucnost, kdy bude sousedská výměna vajíček za králíka trestným činem. Stát nás nenechá v klidu, bohužel!

21 3
možnosti

Tak mě napadlo, proč jsou ty trhy "farmářské", když u nás máme rolníky, zemědělce, hospodáře, statkáře atd? Kdybych řekl sousedovi, že je "farmář", vezme na mě vidle...:-(

5 2
možnosti

P96a46v76e84l 77N86o65v81á41k

11. 5. 2013 19:53

ano, mame i farmare, vsiml jste si spravne. nechte na kazdem, at si rekne, co chce.

3 0
možnosti

Hloupé, hloupé, hloupé.  Móóóc hloupé.

6 22
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik