Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

tomtop

27. 6. 2012 11:49
jistý policejní ředitel zakázal používat pasaty

stalo se to v brně před nějakým tím rokem. Prý kvůli spotřebě .... je to ale logika, že ? Stejná jako nákup sw, který se nikdy nepoužilo, za nemalé peníze. Důvod ? Po nakoupení zjistili, že nesplňuje představy téhož pána...

0 0
možnosti
MB

mbem

27. 6. 2012 11:52
Re: jistý policejní ředitel zakázal používat pasaty

Pokud platí provoz a nedostává adekvátní výsledky v podobobě prokazatelného zvýšení bezpečnosti a plynulosti (nikoliv v podobě vybraných pokut!) pak je to jediný možný logický krok.

0 0
možnosti
K

krub

27. 6. 2012 11:08
přesně tak

nejezdím striktně podle pravidel, ale snažím se co nejvíce v duchu pravidel. Jezdím často rychleji než je v místě povolená rychlost. Tím myslím mimo obec, na dálnici. V obci 50 dodržuji, teda pokud se nejedná např. někde o průmyslovou ulici, kde je častokrát čtyřproud, žádný přechod apod., tak tam klidně jedu 80. A rozhodně si nepřipadám jako pirát silnic. Vždy se maximálně snažím, abych neohrozil nejen sebe, ale ani nikoho jiného. A přesto si koleduju o to, že mě Passat někde chytí a přijdu o řidičák. Přiotom mě naprosto vytáčí jak 80% okolních řidičů nezná ani základní pravidla!!! Bydlím v jednosměrce a ve čtvrti, kde jsou všude přednosti zprava. Denně snad i několik desítek aut projede jednosměrkou (rozhodně ji nepřehlédli) a zkracují si cestu, přednost zprava vám nedá 8 aut z 10. To samé na parkovištích u marketů. Přednost zprava tam nedá skoro nikdo. Když dávám přednost já, tak na mě buď řidiči koukají, co dělám.... nebo mi vehementně děkují, že je pouštím.

3 0
možnosti
JN

ol-ricchie

27. 6. 2012 11:17
Re: přesně tak

Se stylem Vašeho ježdění se ztotožňuji. Kupř. výpadovka na Přerov v Olomouci má dva pruhy v každém směru a tam mám jet padesát?

Co se týče přednosti zprava na parkovištích u supermarketů - nejsem si úplně jistý zda parkoviště je považováno za klasickou "silnici" s křižovatkama.

0 0
možnosti
C

Ctav

27. 6. 2012 11:07
Ja bych jich koupil jeste vic

Lidi jezdi jako prasata... Klip s otacenim jsem si pustil a nevidim co je na nem spatne. Nikoho neohrozili, z obou stran byla dostatecne bezpecna vzdalenost pro tento manevr.

0 0
možnosti
JN

ol-ricchie

27. 6. 2012 11:13
Re: Ja bych jich koupil jeste vic

Otáčení bez blinkrů za ježdění "jako prase" nepovažujete. Pokud chci někoho vychovávat (chacha) nebo za něco trestat, tak sám nesmím dělat totéž.

1 0
možnosti
JN

ol-ricchie

27. 6. 2012 10:53
Jen taková ukázka..

.. jak svými manévry přizpívají prassati k "bezpečnosti" na silnici.

http://www.youtube.com/watch?v=qWP6-EjvxDY

0 0
možnosti
P

pablo_II

27. 6. 2012 10:19
Vy jste se snad pomátl

Původně jsem si myslel, že má Váš článek hlavu a patu, pak jsem ale dočet k větě:.... "Předpokládám totiž, že se smrt zaviněná policistou při chytání řidiče za drobný přestupek nehodí policejním propagandistům a jejich PR oddělení „do krámu“ a přitom to bylo jasné ohrožení jiného účastníka silničního provozu s následkem smrti."....Tehdy jsem pochopil, že je to naprostý blábol. Jste zcela mimo. Pokud považujete ujíždění před policejní hlídkou za drobný přestupek, tak já nikoliv. Jednak již z principu. Pokud připustíme, že ujet policejní hláídce je drobný přestupek, tak pak už můžeme policii pro nulový respekt zcela zrušit. Je naprosto v pořádku, že policsta má právo po pronásledovaném vozidle i střílet. je to jednoznačné neuposlechnutí pokynů policisty.  A pak si laskavě uvědomte, že kvůli drobnému přestupku nikdy nikdo policii neujíždíneujíždí. většinou je v tom buď alkohol, nebo kradené auto, nebo dotyčný nemá řidičské oprávnění, případně má doknce zákaz řízení.

1 0
možnosti
P

pablo_II

27. 6. 2012 10:21
Re: Vy jste se snad pomátl

Pokud toto opravdu považujete za drobný přestupek, zajímalo by mne co považujete za těžký přestupek, nebo doknce trstný čin. mě osobně netrápí, že se takovýto pronásledovaný řidič zrakví o strom, právě naopak. Důležité je, aby nevzal nikoho dalšího na silnici ss sebou. O tom, že policista někoho ohrzil s následkem smrti nemá cenu ani uvažovat. jediný kdo ohrozil je dotyčný řidič a to sám sebe a své okolí a je dobře že je eliminováán a to za použití všech dostupných prostředků, včetně vytlačeníá ze silnice nebo střelné zbraně je-li tonutné.

0 0
možnosti
ZM

zmat

27. 6. 2012 9:51
pravidla jsou k ničemu,

pokud se povolí výjimky

0 0
možnosti
O

Osszever

27. 6. 2012 7:27
KARMAAAA

S Vaším článkem na 100% souhlasím a napsala bych to úplně stejně! Zlodějské policejní passaty (Když pominu jejich činnost, tak je tady ještě otázka ceny - opravdu je zrovna tohle v naší zemi naprosto nezbytné?) celé naší dopravní policii zdárně nasazují korunu. Jak já to vidím, tak z takzvané bezpečnosti na silnicích se stal výnosný byznys. Otázka za milion je - co s tím?

3 0
možnosti
PM

petrik1960

27. 6. 2012 7:45
Re: KARMAAAA

zlodějské policejní passaty.......vzala jste si správný lék ???? Odpověd na otázku zní, dodržujte rychlost nebo nejezděte a žádný passat se vás ani nevšimne.

2 0
možnosti
E

Escoto

27. 6. 2012 2:05
Koukám pán je komik co si myslí...

... že pravidla platí jenom někdy.

Nene, vážený pane, pravidla platí pořád, i když to vypadá že jejich porušením se nic nestane. Takže přestaňte odsuzovat policii a zastávat se pirátů.¨

Vaše řeči o "propagandě" jsou smutné a svědčí o vaší potřebě poškozovat policii.

0 0
možnosti
M

martin.p

27. 6. 2012 2:41
Re: Koukám pán je komik co si myslí...

Pokud porušením pravidel nikoho neohrožujete ani neomezujete (není splněn materiální znak přestupku), tak se nejedná o přestupek ani kdybyste se stavěl na hlavu. Ale klidně si dejte do auta kasičku a když se přistihnete, že náhodou jedete o něco rychleji, tak tam něco přihoďte a pak to jednou za měsíc předejte na nejbližší služebně...

7 0
možnosti
S

standysman

26. 6. 2012 23:38
Bravo

na naprosto rovným, přehlednym úseku s minimálním provozem je opravdu smrtelnecj hřích jet o 13km/h více. Je to hnus. Orgáni na sebe musí být hrdí. Vytvářejí skutečné hodnoty, pomáhají a chrání ;-D

6 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik