Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

24. 6. 2012 14:46
Vládnoucí kapitalisté

úmyslně provozují svùj stát neefektivně, předražují zakázky, rozkrádají. Je to další forma vykořisťování. Řešením je demokratická kontrola pracujících nad výrobnìmi prostředky.

0 0
možnosti

hafusak2

24. 6. 2012 13:04
Celé mi to připadá značně schizofrenické:

Stát co nejslabší, aby co nejméně stál, co nejméně rozhodoval, vybíral co nejmenší daně, neměl sociální funkci, nebyl zadlužený.

Přitom aby byl hodně silný při prosazování vlastních zájmů, které se kryjí se zájmy podnikatelské sféry, dokázal štědře rozdávat dotace, investiční pobídky a nabízel daňové prázdniny, zadával co nejvíce státních zakázek. Aby neplatil žádné podpory, takže nezaměstnaní aby pracovali klidně třeba za stovku měsíčně a neměli žádné zastání. V případě živelných katastrof aby stát otevřel štědře peněženku s finančními rezervami k odstraňování škod ve firmách.

A teď mi řekněte, jak takový stát podle Vašich představ vybudovat, financovat a ke spokojenosti všech občanů udržet. ??

0 0
možnosti

p_c

24. 6. 2012 11:58
SSO, to jsou jen laciné populistické proklamace

Pletete si politiku s ekonomikou.. Váš předseda je ekonom, stejně, jako Klaus.. Váš kolega Matějka neví, co je to sociální politika. Váš kolega Pešan má ultralevicové názory v záležitosti rodinné politiky. Proč se tam cpete Vy?Kvůli penězům? Kradli byste ještě víc

1 0
možnosti

rito

24. 6. 2012 11:19
Bohužel máte pravdu.

Nedávno mi Kalousek spravoval zámek do bytu a vzal si za to nemalý peníz. Udělal to tak kvalitně, že jsem byl následně vykraden. Bohužel jím samotným a dle všeho spravedlivě. Zámek byl zbytečný. Pokud budete lacinější a nebudete krást přes zámky, jako doposud se tomu děje, máte vyhráno. ;-D

0 0
možnosti

petrph

24. 6. 2012 11:01
vidím to naopak

Přeci "stát sám sobě nic nestaví, ani soukromý investor si nic nestaví sám. V obou případech si najmou stavební firmu. A ta -jiná soukromá stavební firma se snaží v prvé řadě vydělat na sebe (to je právě princip kapitalismu) , i tím že třeba bude šidit na nákladech, nedodržovat předpisy (viděl jste film Skleněné peklo? )protahovat termíny, žádat další peníze.. Nemluvě o tom že chyba může být i jen tím, že nekrade, ale prostě to dělá špatně protože to ani líp neumí .

Což se může stát jak v případě státní stavby, tak i soukromého projektu.Sice se o tom nepíše tak často jako o korupci ve státní správě,ale i spousta soukromých investic skončí někde v půlce. Toho jste si nevšiml?No třeba minimálně naše banky po rozjetí privatizace ano-na nesplacených úvěrech soukromým firmám prodělaly desítky a stovky  miliard., a stát je pak musel tvrdě sanovat.Zatímco tehdejší naše státní a polostátní podniky (i ČD, ČP, a další)toto období,pod státní kontrolou  přežily.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

24. 6. 2012 10:59
Jasnačka,

Váš guru Mach se dostane k moci a zruší stát zavede tržní ligu mezi justicemi v Evropě a světě a bude po problémech. Lidi se přece vždycky nejlépe domluví sami mezi sebou - zloděj s okradeným, vrah s obětí atd. Vždyť je to tak jednoduchý - ví to každej ekonom. jen je nějak zadel, že když u nás v politice exceluje od roku 89 jeden ekonom za druhým, jaksi jdeme pořád do zadele. A že i ten chemik začal pole návodu nejen Vašeho guru - snižovat daně. Holt nebyl ten pavý a tu mantru konal tak nějak špatně. Čím to, že mám jistotu, že i tenhle laboratorně salónní ekonom by podělal i to, co ještě poděláno nebude.

0 0
možnosti

certik_bertik

24. 6. 2012 10:07
fajn

je třeba někde postavit silnici, jak se k tomu postaví SSO?

0 0
možnosti

Zilvar z chudobince

24. 6. 2012 10:19
Re: fajn

Kolik ještě zbytečných kilometrů silnic stát vybuduje, které vůbec nepotřebujeme. Víte proč? Stačí opravit ty stávající, které vypadají jako tankodrom. Infrastruktura je absolutně dostačující, ale na těch nových se lépe státní kasa vytuneluje. Ty staré silnice vyžadují pouze práci. A na práci se moc vydělávat nedá RvRvRv

0 0
možnosti

rito

24. 6. 2012 9:46
A "Svobodní občané" to změní?.

Hubou;-O!! Až se dostanou ke korytu, budou dělat to, co ostatní  před nimi - podobně slibující. Sami sobě svobodně jednat na úkor nesvobody občanů, kteří by jim na přihlouplé sliby skočíli Rv.

1 0
možnosti

johny12

24. 6. 2012 9:50
Re: A

Přesně tak. Takových slibů bylo řečeno již od Zelených a v roce 2010 od VeVerek. Všichni víme jak to dopadlo!!;-O

1 0
možnosti

repanak

24. 6. 2012 9:00
Ještě jeden pohled

Když zprivatizujete byť nějak rozdělenou poštu, tak kdo ji koupí - Němci a spol. nebo Putinovci. Když zprivatizujete Budvar, kdo ho koupí - Anheuser nebo podobní. A mohu pokračovat - část zdravotnictví, průběžné důchody, letiště, část Čezu, nějaké "sítě" .....

0 0
možnosti

repanak

24. 6. 2012 9:45
Re: Ještě jeden pohled

I to uvolnění trhu v energiích nějak na ceny nepůsobí a je tam u nových "prodejců" hodně neseriozností a podvodů. Akorát, že zase stovky "obchodních zástupců" mají práci, kterou by ve fungující společnosti nikdo nepotřeboval.

0 0
možnosti

PeTaX

24. 6. 2012 8:20
Jenže, pane autore,

je to marný, je to marný, je to marný... R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS