Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

lselse

9. 2. 2012 8:37
Vážený pane,

nechci hodnotit informační hodnotu Vašeho blogu, o situci nevíte nic. V těch "nekolika málo domech" žije 15000 lidí. Zaujalo mne, že jste členem Strany svobodných občanů. Ve volebním programu vaší strany jsem, našel:

"Základní lidská práva jsou právo na život, svobodu a majetek."

"Základní individuální občanská práva nelze oslabovat, porušovat, potlačovat a nahrazovat právy kolektivními."

"Rovnost před zákonem patří k základním podmínkám spravedlivého státu."

Všechna tato práva, ke kterým se hlásíte, byla pošlapána ve jménu výběru mýta a pohodlnosti takových vo.lů, jako jste Vy.R^

1 0
možnosti
MH

HrubesaMares

8. 2. 2012 10:52
clanek/autor nerozlisuje 2 zasadni veci

a to existenci Sporilovske ulice a jeji vyuziti jako paterni komunikace pro MKD. Proti osobakum pokud vim nikdo nic nemel, dokonce existovala petice proti tzv. Bemove padesatce.

Ovsem obhajovat tranzit kamionu z prakticky 3/4 Evropy sidlistem mi pripada takove...urednicke.

1 0
možnosti
PD

elenloth

7. 2. 2012 12:31
Elenloth

Autor má v článku trochu nepřesnost. Padesátka na Spořilovské byla pro všechna auta již předtím, zavedli ji tehdy, když omezili nákladní dopravu na Jižní spojce. Potom někdo dostal rozum a platila jen pro kamiony. Taky radar dole byl, ale měřil donedávna osmdesátku. Teď před ním všichni zběsile brzdí, protože najedou z D1 rychleji než pade, spousta lidí ze zvyku jede 80 a vidí radar, tak na to dupne. Zrovna v pondělí jsem tam měla skoro kolizi, když málem zastavila audina přede mnou. Protesty lidí mi přijdou zcestné. Když si současní obyvatelé, tedy ti mladí, kupovali byty, tak Spořilovská tam stála a byla vždy hodně vytížená. Takže koupit si byt u silnice a potom protestovat proti té samé silnici je na hlavu.

Když zavedli tu padesátku, tak tam spousta lidí na protest troubila a měli podřazeno, takže hluku bylo rozhodně víc. Doufám, že se k tomu zase řidiči vrátí a místní vyděrači si nějaké protesty zatraceně rozmyslí.

1 0
možnosti
MM

captain cook

9. 2. 2012 4:06
Re: Elenloth

jak napsal Pitrs11 včera 20:55, mnozi dnesni obyvatele noveho i stareho Sporilova tam vyrostli jako potomci puvodnich majitelu. Odhadl bych to dokonce na jejich vetsinu, cemuz svedci populace mistnich skol s vnuckami a vnuky, dokonce i dalsimi generacemi potomku tech, kdo tam sami jako zaci kdysi chodili. Skola na Jizni zacala nekdy v 1931!  Nejedna se tedy vubec o situaci "vedeli jste do ceho jdete, kdyz jste tam kupovali byt/domek".

Vedle panelaku a cihlovych domu podel Sporilovske jsou nepriznive ovlivnovany i dalsi casti noveho i stareho Sporilova. Nebo si vazne myslite, ze ten smrad a hluk se nejakym kouzlem zastavi hned za prvni radou panelaku? Obyvatele stareho Sporilova byvali pysni na ovoce a zeleninu ze svych zahradek. Dnes se mnozi z nich boji jist co jim na zahrade vyroste z obavy jaky sajrajt z ovzdusi to obsahuje.

Situace na Sporilovske je neobhajitelna a kdyby se odehravala ve vasi blizkosti, vsadim se ze byste rvala jak tur a psala protesty kdekomu.

0 0
možnosti
PK

dolch

7. 2. 2012 7:16
Omezení hluku

hlavně tím směrem od D1, tedy dolů, kdy všechna auta jedou v podstatě bez plynu a musí brzdit, tak to je fakt humorné. Kolik "hluku" se tím asi tak ušetří?

Podobně, jako zavedli omezení hluku u letiště, kde nikdo nebydlí, ale hlavně že letadla tam přistávají zcela bezhlučně. Je to pakárna.

0 0
možnosti
MM

captain cook

7. 2. 2012 3:19
tuhle cast Prahy znam a stojim 100% za Sporilovaky

Maji pravdu kdyz se ohrazuji a maji poravdu kdyz radikalne protestuji.

Poukaz na to kolik z nich - 30letych clenu protestu- tam bydlelo v dobe kdy se domy stavely a puvodni Chodovska silnice se prestavovala na viceproudou vypadovku je naprosto nerelevantni.

 Ti lide tam ziji TED a jejich zivotni prostredi je narusovano TED a jejich zdravi dlouhodobe ohrozovan a to ve znacne mire. AUTOR VUBEC NEVI o cem mluvi, protoze podel Sporilovske ani v jejim okoli nezije a nema poneti jake to skutecne je zit tam kazdy den, kazdy tyden, kazdy mesic.

1 0
možnosti
V

V.Vraný

7. 2. 2012 2:28
Spořilov

Rád bych autora tohoto příspěvku doplnil o několik faktů. Všechny obytné domy v okolí Spořilovské ulice v daném úseku mezi Jižní spojkou a nájezdem na dálnici D 1 byly postaveny v šedesátých letech. Šlo o cihlové domy, na jejichž výstavbě se podíleli i tehdy odsouzení spoluobčané s nekladným postojem k tehdejší socialistické společnosti. Výstavba Spořilovské ulice v současné podobě byla realizována v osmdesátých letech.

Jak z uvedeného vyplývá, dnes již zcela logicky žije v těchto domech úplně jiná generace, která na rozdíl od generací předešlých zvyklých z obavy před represí režimu držet ústa a krok, dokáže patřičně projevit své zájmy. Což je vlastně v pořádku a SSO by tento postup měla spíše chválit a nikoliv vaším článkem zde kritizovat. Nikdo si nedovedl představit nestvůrný nárůst rozsahu kamionové dopravy ve jménu svobody trhu, devastující "za hubičku" silniční síť při obsluze neméně nestvůrných hangárů na okraji Prahy, či "jen" v mezinárodním tranzitu. Svoboda ano, ale jaká ?

1 0
možnosti
VN

Amoniak II

10. 2. 2012 12:39
Re: Spořilov

..zcela logicky žije v těchto domech úplně jiná generace...

Takže připouštíte, že ve své většině současní protestující přesně věděli, do čeho jdou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik