Jak se krade v podzemních garážích v Praze (video)

Bydlím již několik let v jednom nejmenovaném domě na Praze 10, který zde byl postaven v  letech 2007-2008 vč. podzemního parkoviště. Ihned po mém nastěhování mi bylo po cca dvou hodinách vykradeno auto (což byla moje blbost, jelikož jsem nechal na zadních sedačkách monitor a nosil jsem věci nahoru postupně. Nenapadlo mě, že mi během té doby někdo stihne vykrást v uzavřených garážích auto).

Ve dvoupatrovém podzemním parkovišti pro několik set aut (pro 3 domy) je neustálý provoz. Přesto se zde auta vykrádají jak na běžícím páse. Je zcela evidentní, že problém je v nedostatečném zabezpečení a nehodlám zde hanit policii (nutno dodat, že nikdy nikoho za kráděže v garážích u nás v domě nechytili), ale spíš popsat metody zlodějů.
Na druhém videu je vidět, že ne každý zloděj musí být nutně nějaká zfetovaná troska (i když je to nejčastější případ) nebo zloděj připosránek, který prokopne pletivo a uteče a pak se tam vrátí až když je vzduch čistý (jako na prvním videu). Zloději začínají chodit po skupinkách a v kuklách a nemizí už jen autorádia ale i těžká litá kola a lze předpokládat, že budou ozbrojeni a v případě, že budou přistiženi při činu a svědkem např. zadržení do příjezdu policie, budou klást odpor resp. mohou někoho napadnout.
Policie je absolutně nečinná a nevyvíjí žádnou reálnou činnost k dopadení pachatelů. Nechápu zastánce regulace držení střelných zbraní za účelem ochrany života, zdraví a majetku. Pokud by došlo k zákazu či výraznému omezení držení a nošení střelné zbraně, zloději si budou chodit do garáží krást jako do sámošky, protože se jim sníží riziko, že narazí při páchání trestné činnosti na někoho, kdo bude pod pohrůžkou použití střelné zbraně chránit svůj majetek (a pachatelé jistě nebudou mezi těmi, kteří budou dodržovat případný zákaz držení a nošení zbraní, jelikož s porušováním zákonů nemají problém).
Video 1:

 

 

Video 2:

 

 

Autor: Petr Dvořák | středa 8.2.2012 0:37 | karma článku: 19,59 | přečteno: 2347x