Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K87a41r12e71l 52F63u70k92s46a

16. 4. 2014 14:48

Tak já si třeba nějaký rozumný systém bez existence daní neumím představit... Dotace - to je věc jiná.

0 0
možnosti

Pomalu bych dnes navrhl na státní vyznamenání každého, kdo dokáže podnikat bez dotací.

0 0
možnosti
Foto

Víte, co je ale peklo? Bez dotací konkurovat těm, co dotace získávají. Dotace všeho druhu ve finále nikomu nepomáhají, ale přinášejí totální záhubu do oblastí, kam zasáhnou. Zmrzačí a pokřiví vztahy v celých odvětvích.

0 0
možnosti
Foto

Pane Špoljarič, jste spoluvlastníkem VSHostingu, což je firma nabízející služby s relativně malou potřebou vlastního vývoje. Zkuste se ale zamyslet nad tím, kolik vývoje je skryto v libovolné HW krabici, kterou pro své podnikání potřebujete. A pak se zamyslete nad tím, jak by vypadal náš svět, pokud by státy žádné vývojové projekty nedotovaly. Ano, vyvíjelo by se dál, ale daleko méně, protože výhradně za peníze několika málo bohatých investorů. Vrátili bychom se do dob raného kapitalismu před rudými revolucemi, kdy bohatí byli ... bohatší a chudí žili bez naděje.

Vaše vize světa bez dotací je tedy velmi krátkozraká, neboť všechny její obzory jsou rudé!

Vás vlastně štve to, že dnes díky dotacím může začít podnikat a konkurovat (Vám) kdokoli - i člověk, který nemá kapitál, protože se nenarodil do "té správné" rodiny nebo do "toho správného" města/místa.

Naštěstí pro nás (vývojáře):

1. lidí, kteří uvažují podobně jako Vy je méně, než 4%

2. většina z vaší pidimenšiny je tak názorově nekonzistentní, že s povděkem přijala první státní dotaci, která se jim nabídla = příspěvek za účast ve volbách. 12mil. Kč není malá dotace!

0 4
možnosti
Foto

Nevíte, co to je podnikat, nevíte, co to je konkurovat. Víte však zjevně velmi dobře, co to je kapitalizace zisků a socializace ztrát.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS