Diskuse

Přestupková věda v dopravě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Asi by se nechalo s částí Vašeho článku souhlasit, ale to by musel být založen na faktech. Např. v případě nepřipoutání se neohzrožujete jen sebe, ale i všechny spolucestující. Copak asi udělá 80 kg tělo, které lítá v autě a naráží do ostatních cestujících?

0 0
možnosti
KJP

Tak za prvé. Koho myslíte těmi "nákonodárci? A pokud vám dělá problémy dodržovat zákony, tak je mi vás líto. Bodový systém je dobrý, neb právě takovým, jako jste vy, znemožňuje si na silnici dělat co chce, a ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu. A pokud se vám to nelíbí, není nic jednoduššího, než odstěhovat se jinam.

2 6
možnosti
Foto

Ahahahaha, bodový systém je prej dobrý ;-D;-D;-D;-D Jste mě pobavil člověče.

1 0
možnosti
SH

Damire Spoljariči, při pohledu na tebe vidím politika par excelence. Nevím, odkud pocházíš, podle jména, ale tady v Česku je nutno zákony dodržovat. Diskutovat o nich je možno s poslancem, který tě zastupuje, ten může navrhovat změnu v zákoně, který se ti nelíbí. Pokud budeš tam, odkud pocházíš, tak si jezdi jak chceš, kde chceš, kolik chceš.

0 1
možnosti
RP

Nikoliv, diskutovat o zákonech lze s kýmkoliv. Jak sám vidíte, tady se o nich diskutuje, poslanec žádný (aspoň myslím), což je důkaz, že to lze ;-D

5 0
možnosti

M35í13l14a 16Š70u60l66a

16. 12. 2013 7:30

.. no, já nevím, ale zákony se dodržovat musí, ač si o nich myslíme cokoli .. jediné schůdné řešení je změnit je .. 

.. nedodržování zákonných předpisů není projev svobody, ale projev nekázně ...

4 2
možnosti
FV

Dovedeno ad absurdum byste tedy za protektorátu dle platného zákona udal Žida?

Ale o tom ten článek podle mne nebyl, podle mého názoru byl o tom, že státní orgáni si z výběru pokut udělali výnosný kšeft tím, že zcela začali ignorovat tzv. materiální znak daného přestupku a vidí tam pouze ten znak formální. Ovšem zákon (pořád ještě) požaduje oba znaky. A i to vše jim bylo pořád málo, takže si prosadili i zcela automatický výběr pokut bez ohledu na bezpečnost provozu - v opačném případě by je přece muselo zajímat, kdo ten přestupek spáchal, ne?

6 0
možnosti
Foto

Já se zde opět ohřeji svou polívčičku v boji proti "glorifikaci vybržďování"

1. Je to projev hrubé nekázně a má být podle toho trestán, ale:

2. Jeho skutečná nebezpečnost pro zdraví a životy lidí je podstatně menší než nebezpečnost jiných, daleko méně medializovaných přestupků.

2 0
možnosti
SH

K bodu 2 - toto vždycky tvrdí ti, kteří byli policií přímo přistiženi a postiženi.

0 0
možnosti
VH

Policie měla problém s výkladem zákona? Jenže to mají i soudy. Zrušíme tedy i trestní zákoník, případně zákoník občanský?

0 0
možnosti
VH

Nechci svobudu takovou, kdy bude pan Spojlarič rozhodovat, kdy zákon mohu přestoupit a jak. (V noci mohu na červenou, rychlostí 60 - podle Svobodných.)  Svobodný člověk se bude snažit, aby byl semafor v noci jen blikal, blb pojede svobodně na čevenou (a je to svoboda i pro toho, kdo na zelenou bude muset brzdit, či dokonce na zelenou vstoupí prudce do ulice?).

1 4
možnosti
VH

Najde se jen málo takových blbostí: "Pokud se nepřipoutám, mohu zranit maximálně sám sebe a úřadům do toho nic není."      Zranit jistě můžete jen sebe.  Vrtulník přiletí zadara? Jeho posádka je zadara?  Roční léčení a rehabilitace bude zadara?  Ne, bude za peníze mé a mých spolupojištěnců, případně spoluplátců daně.  Moje peníze chrání politik, když vám zákonem předepisuje připoutat se. Moje peníze chrání úředník, když vám za ignorování zákona dá pokutu.   Ani jeden z nich nemůže za to, že existují blbci, kteří naumí dbát na své zdraví sami.

4 4
možnosti
VH

PS: A pokud by vám komerční pojišťovna (vzhledem k pojistným podmínkám) odmítla proplatit ošetření, máme vás nechat chcípnout. Nenecháme - zase ten vrtulník zaplatíme.

  Mimochodem:  I když je zdravotní pojištění jen "pojištěním", je zákonnou podmínkou tohoto pojištění dbát o své zdraví. Například se připoutat.

  Pro vás je rozdíl, jestli se připoutáte ze strachu z pokuty či ze strachu z odmítnutí proplacení léčby?  No dobře. Normální člověk se připoutá kvůli sobě, Je pak jedno, že zákon mluví o pokutě. 

  Jenže co by pak Svobodní propagovali, že.

1 3
možnosti
JZ

J88a56n 54Z19e85l16e69n92k68a

15. 12. 2013 19:32

No prostě automatizovaný trestní a přestupkový průmysl jede ve velkém. Cíl - vybrat další šedou daň. Nic jiného.

6 1
možnosti
FV

Holt silniční fašismus ;-€

2 0
možnosti
RP

To poučení bylo špatně, správné znění je "Máte právo držet hubu a do 15 dnů zaplatit" ;-D

 

Jinak naprostý souhlas R^

5 0
možnosti