Diskuse

Uprchlý český podnikatel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Proč mluví o podnikateli? Proč nemluví o zloději a podvodníkovi?

3 0
možnosti
ZK

Z82d89e88n18a 34K14o33č37í

1. 12. 2013 17:33

protože u nás sponzoroval politiky ods I čssd  a proto je to podnikatel.

Zloděj, gauner a podvodník by politikům, policistům a státním zástupcům  nedával spropitné, či jiné dyškréce. ;-)

1 0
možnosti
JS

J68a13n 87S89t11i59f37t61e32r

30. 11. 2013 16:36

Mimochodem, on ani není český - at uz podnikatel či darebák. Po útěku z Čech přijal občanství seychelské (nevím hrome, jak se to píše) a tím ztratil ze zákona občanství české. Není český občan, tak to říká zákon.Rv

1 0
možnosti
LV

Kdyby to byl "uprchlý zločinec", bylo by to přiznání systému, že selhal. Navíc "uprchlý podnikatel", a ještě k tomu "kontroverzní", to je rajská hudba pro Obyčejného člověka. Obyčejný člověk totiž nikdy podnikatelem nebude, tudíž nemůže být ani uprchlý, ani kontroverzní, mezi Obyčejným člověkem a Krejčíři existuje jasná, naprosto ostrá a nepřekročitelná hranice, která odděluje Dobro o Zla.

Jakmile se někdo stane podnikatelem, tuto hranici nenávratně překročí, Zlo, které ho obklopí, ho navěky pohltí a vyprodukuje z něj daňového únikáře, bezohledného vykořisťovatele, který si jezdí po dovolených luxusními auty za mozoly pracujících Obyčejných lidí.

Obyčejný člověk - nepodnikatel naproti tomu, obklopen Dobrem, dýchá Dobro, koná Dobro, ať se to komukoliv líbí nebo ne. Zárukou tohoto konání je ona zřetelná a pevná hranice jménem "podnikatel".

Pojem "zločinec" tuto hranici boří, přesahuje do Říše Dobra a tím ji ohrožuje. Protože "zločinec" může nést i rysy Obyčejného člověka, což tohoto děsí a popuzuje.

Proto je i Krejčíř "uprchlý podnikatel", neboť to slůvko "podnikatel" vyhání ho jednou provždy do Hájemství Zla, za čáru Obyčejnosti, která jediná je zárukou Dobroty a Lidství.

Však také proto nemůže být žádný podnikatel Slušný...

2 1
možnosti
JL

A proč by nemohl být podnikatel slušný? Snad proto, že pan Vitha nepodniká?

0 1
možnosti
JM

To je přece jasné:

Kdyby se jeho nezákonné aktivity týkaly třeba vylamování pokladen, psalo by se oněm jako o uprchlém kasaři.

Ale protože celá jeho trestná činnost je založena na podnikání, tak je to uprchlý podnikatel.

0 2
možnosti
LV

A jak to víte, že jeho trestná činnost je založena na podnikání? To jste někde vypátral?

3 0
možnosti
MJ

Přečetl jsem si první odstavec a v duchu jsem si řekl "tenhle bude od Svobodných". Nezmýlil jsem se, když jsem si pak přečetl info o autorovi.

0 5
možnosti
JL

Takže ten, kdo je od Svobodných nesmí mít vlastní názor? Taky tak nějak nechápu, proč se o Krejčířovi mluví jako o podnikateli a ne zločinci. Podle stejné logiky by bankovní lupič měl být bankéřem, zloděj v obchodě obchodníkem a pachatel znásilnění milencem.

3 0
možnosti
Foto

Podnikatel to jistě je. V nějakém tom rejstříku firem je asi veden. Ale pokud máte na mysli, že je to zločinec, který kazí představu o seriózním podnikání, pak by si podobně mohli postesknou i někteří poslanci a zpochybnit pojmenování zaměstnání svých kolegů:-)

2 0
možnosti