Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kheler

7. 5. 2012 10:57
Jen ten svobody hoden, kdo svobodu zná vážiti každou.

Špolajariči, já si myslím, že vaše svoboda je omezena více, než je možné snést.

Příště tedy svoje svobody uplatňuje ještě razantněji, nenechte se omezovat předpisy a jezděte zásadně vlevo.

Jen pozor abyste se při uplatňování svých svobod na silnici nepotkal třeba s Matějkou.

P.S.

Špoljariči, pokud větě v nadpisu mého příspěvku nerozumíte , což považuji za velmi pravděpodobné , zkuste se o ni poradit  třeba s Matějkou. Budete si jistě rozumět.

0 0
možnosti

ondra.novacisko.cz

7. 5. 2012 10:55
Doporučuju se brání ve správním řízení

Měření rychlosti probíhá tak, že policista musí srovna svou rychlost s vaší. Tedy i on musí porušit předpisy a jet rychleji a to bez použití houkačky a majáku. V tu chvíli se jeho měření dá napadnout, nebo minimálně lze poukázat na nedodržení materiálního aspektu přestupku (když policait jel za vámi bezpečně, i vy jste jel bezpečně a nedošlo k naplnění materiální aspektu, přestupek je neplatný).

Tahle buzerace se dá podle mě vyhrát a vyhnout se placení.

0 0
možnosti

mbem

7. 5. 2012 11:03
Re: Doporučuju se brání ve správním řízení

Platí tato zásada (policista musí srovna svou rychlost s vaší) i u nových "mikrovlných" prassatů?

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

7. 5. 2012 9:41
V Německu rychlost na dálnicích primárně není omezena vůbec.

A představte si, lidi většinou jezdí tak 120 -140 tachometricky. Ti rychlí, co jedou za byznysem, obvykle tak 170 - 185. A ti, co rádi jezdí rychle, třeba 230 - 240. Ale všichni ti, co jsem specifikoval, jezdí opatrně, soustředěně a bezpečně; a na své zvolené rychlosti netrvají absolutně; dodržují navíc rychlostní limit tam, kde je to omezeno.

Přímo vidím Edmunda, jak jede po dálnici svých 130 na tacho, zásadně v levém pruhu a moralizuje ostatní, aby doržovali zákony.

U Nás je to jinak - zavoláte-li policii, že vám vběhl před vůz pes a způsobil vám škodu, první bude, že vysloví upřímnou soustrast majiteli toho psa,, vám dají foukat, pak si ověří lékárničku, vestu, následně zjistí, že není brzdná stopa a že jste vůbec asi nebrzdili a dají pokutu za to, že máte emise po termínu už pět dní.

0 0
možnosti

Ghost Dog

7. 5. 2012 9:32
to by to dopadlo, kdyby si každý dělal co chce ..

. já bych to rozdělil na dvě části:

1) zákony, ač je můžeme vnímat jako špatné, musíme dodržovat .. okolo školy, kde je 30. jedu třicet i v neděli, v obci se držím na těch padesáti, na dálnici 130, nepředjíždím kde nesmím a nevjíždím do zákazu vjezdu a nestojím v zákazu stání .. jak jednoduché .. v tom souhlasím s panem Black Addrem ..

2) pořizovat auta za miliony pro stíhání rychle jedoucích vozidel pro mírné překročení rychlosti (10 % rozdílu při rychlosti okolo 80km/h není zas tak mnoho) mi připadá jako buzerace, zvlášť na úseku, kde nikoho neohrožuji (ale zákon je zákon), to je jen můj subjektivní názor .. pokud se tedy chceme na silnicích (ale i v životě) chovat jinak, než nám povoluje zákon, musíme vyvinout snahu na změnu zákona .. legálně, ne jeho porušováním ..

.. zákon by měl ctít i státní orgán, kde je přesně dáno, jak má vypadat vozidlo Policie ČR ..

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

7. 5. 2012 6:32
Porušil jste zákon

a zaplatil jste za to. To že se zákonem nesouhlasíte ještě neznamená, že ho nemusíte dodržovat.

-

Dopravní značení je na mnoha místech nevhodné, ale řidič není tím, kdo by měl dopravní omezení posuzovat a igorovat v případě, že se mu nelíbí. Pokud se rozhodnu, že někde je hloupě nastavená na křižovatce předost v jízdě, můžu pak nedodržovat značku o tom, že mám dát předost? Pokud se rozhodnu, že někde je špatně nastavený semafor, můžu začít jezdit na červenou?

-

Neříkám, že vždycky všude dodržím všechny dopravní předpisy. Ale pokud něco poruším, vím, že je to jen moje chyba a jsem připravený za ni nést odpovědnost.

0 0
možnosti

František Matějka

7. 5. 2012 7:07
Re: Porušil jste zákon

Edmunde, Vy jste pro státní mašinérii darem z nebes. Ale klid, je vás takových hodně. ;-)

0 0
možnosti

jarinka

7. 5. 2012 6:20
Docela ucházející sloh

i pravopis vzhledem k tomu, že pravděpodobně nejste Čech. Až na ten Černý Most. K obsahu nemám co dodat, už mě znáte z předcházejících článků - jste vášnivý automobilista a já zase považuji přehnaný automobilismus za metlu lidstva. Jste ve Straně svobodných - ale vy, kteří nepřetržitě jezdíte auty, druhým tu svobodu berete, jste se svými nebezpečnými stroji rozmohlí až běda.

0 0
možnosti

František Matějka

7. 5. 2012 5:31
.

R^

0 0
možnosti

bpod

7. 5. 2012 3:45
karma

R^

0 0
možnosti

Krokodyl1

7. 5. 2012 3:41
Souhlas

a karma ... podepisuji každé slovo!!! Ale tuším, že za chvíli se v diskuzi objeví duševně slabý jedinec s argumentem "... i kdyby to zachránilo jediný život" nebo " ... představte si až podobný pirát přejede Vaše dítě" :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2939x
Jsem krajským místopředsedou Strany svobodných občanů v Praze.

Seznam rubrik